Hiswa 2019, Stand SlimSchip

Nieuws

 • Hiswa 2019 groot succes!

  Het voorbereiden van een beurs is altijd veel werk, zeker als je -zoals in ons geval- producten hebt die je graag werkend wil demonstreren. Het grafisch ontwerp van de kasten en het simuleren van draaiende motoren om onze motor interfaces te demonstreren kostte de nodige inspanningen.

  En dan gaan de deuren open, de bezoekers druppelen of stromen binnen. Je maakt lange dagen en als dan zondag om 18:00 de beurs is afgelopen moet alles worden afgebroken en ingepakt.

  Alle inspanningen zijn niet voor niets geweest, Na één jaar (we zijn in maart 2018 begonnen) liggen onze producten in de (web)schappen van George Kniest, Jos Boone, Dekker Watersport, Delta Marina en pcnautic.nl. Daarnaast hebben we een flinke lijst met jachtwerven en installateurs die onze producten voor u kunnen installeren.

  Onze nadruk lag op het laten zien wie er achter SlimSchip zitten en het publiek te informeren over onze producten. SlimSchip staat voor netjes zakendoen, kwaliteit en dienstverlening. Dat kwam volgens onze bestaande klanten, bezoekers en Yacht Devices (Die waren ook aanwezig) en mede standhouders goed naar voren in het ontwerp van de stand.

  Na één jaar kunnen we concluderen dat het is gelukt om SlimSchip op de kaart te zetten en we hebben geen enkele ontevreden klant of klacht hoeven verwerken!

  We willen alle bezoekers, klanten en mede standhouders dan ook bedanken voor alle complimenten en fantastische beurs. Uiteraard wensen we iedereen een fantastisch vaarseizoen!

 • Bezoek ons op Hiswa stand 01.246

  A.s. Woensdag is het weer zover; Hiswa 2019 gaat dan beginnen. SlimSchip is daar uiteraard ook aanwezig om de producten van Yacht Devices te demonstreren en alle vragen te beantwoorden.

  Naast SlimSchip medewerkers zijn er ook mensen van Yacht Devices aanwezig!

  Orders worden uiteraard gewoon verwerkt, hetzij met lichte vertraging. Deze worden niet dezelfde dag maar de dag erna verzonden. Dit geld vanaf dinsdag 5 maart, de opbouwdag. Tot en met maandag 11 maart.

 • Digitaal Schakelen & CZone

  SlimSchip & Yacht Devices presenteren met trots de YDCC en YDSC, twee producten die digitaal schakelen op je schip betaalbaar maken!

  Schakel lasten (verlichting, pompen, radar etc.) vanaf meerdere plekken, inclusief vanaf alle moderne MFD/Kaartplotters met CZone support!

 • SlimSchip producten staan in database van RM Data!

  In deze digitale tijden wilt u als watersport (web)winkel zo min mogelijk gedoe met de product data van uw leveranciers. SlimSchip heeft de afgelopen periode flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van data exports. Zo kunnen wij heel snel al onze product data aanleveren in het door u gewenste formaat.

  Een heel groot gedeelte van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van de software en diensten van RM Data. Doet u dat ook dan is Dealer worden een fluitje van een cent!

  Wilt u uw product aanbod vergroten met innovatieve producten waar een groeiende vraag naar is? kijk eens op de Dealer Pagina en op deze site naar onze producten.

 • Sponsoring KNRM door SlimSchip

  Vandaag kreeg SlimSchip een bestelling van KNRM Hoek van Holland.

  Als zeezeiler hoor je met regelmaat dat de KNRM met grote inzet iedereen helpt die in de problemen zit via de marifoon. Deze organisatie doet fantastisch werk en draait volledig op vrijwilligers en sponsoring.

  Wij willen graag een beetje mee helpen en hebben daarom het bedrag terug gestort, uiteraard sturen wij de bestelling gewoon op!

  Wij roepen iedereen op om een donatie te doen aan de KNRM, koop een muts of een vaandel of stort gewoon een bedrag. Als het maar kan helpen ze jou ook, belangeloos! Klik hier om naar de website van de KNRM te gaan

 • SlimSchip maakt nu echt je schip slim!

  Belofte maakt schuld, de naam van ons bedrijf suggereert dat wij producten verkopen die uw schip slim maken, binnenkort is dat echt zover!

  Als importeur/Distributeur van Yacht Devices zijn kunnen wij de volgende producten aankondigen:
  YDSC-04 en YDCC-04

  Er zijn al verschillende digitale schakel producten op de markt; zo zijn er bijvoorbeeld CZone en EmpirBus, beide dure producten van bedrijven die de NMEA2000 standaard negeren door een oplossing te bieden en eigen databerichten over de bus laten gaan die niet communiceren met spullen van andere merken. Dit is niet waarom de NMEA2000 standaard is bedacht. Yacht Devices gebruikt PGN 127501 (Binary status report) en PGN 127502 (Switch Bank Control) zoals het hoort!

  • De Yacht Devices Circuit Control YDCC-04 heeft 4 bi-stabiele relais en connectors voor status leds en knoppen.
  • De Yacht Devices Switch Control YDSC-04 heeft connectors voor 4 status leds en knoppen.

  Uiteraard kunnen er meerdere YDSC’s aangesloten worden om dezelfde YDCC te bedienen, kunnen de de YDCC’s geschakeld worden vanaf een via de YDWG WiFi Gateway aangesloten telefoon/tablet/pc (Zonder APP!) maar er is meer! Bedien bijvoorbeeld uw navigatie verlichting vanaf meerdere plekken!

  Door gebruik te maken van de Yacht Devices sensoren kunt je bijvoorbeeld een ventilator schakelen als de luchtvochtigheid binnen langer dan 30 minuten hoger is dan 60% en weer uit als deze langer dan één minuut onder de 40% is. Heel veel is mogelijk! Nog een voorbeeld: de tank voor levend aas, schakel de pomp aan als de watertemperatuur te hoog wordt, etc. etc.

  Het configureren gaat simpel via de CAN log viewer. Deze software werkt met de YDNU (USB Gateway) en YDWG (WIFI) gateways. Beide producten hebben een NMEA2000 connector.

  De verwachte prijzen zijn: € 149,- voor de YDSC en € 289,- voor de YDCC, beide producten worden verwacht in December 2018 en zullen binnenkort aan onze webshop worden toegevoegd!

  Maak je schip dus echt slim, met Yacht Devices en SlimSchip!

 • SlimSchip op Hiswa 2019 Hal 1 stand 234

  Op 6 tot 10 maart 2019 wordt de Hiswa weer gehouden in de Rai in Amsterdam. Dit jaar is SlimSchip daar ook te bezoeken. Uiteraard kunnen bezoekers daar de verschillende producten zien, vragen stellen en aanschaffen. We hopen je daar uiteraard te treffen!

 • SlimSchip.nl op Twitter! Volg en maak kans op een barometer!

  Sinds kort heeft SlimSchip.nl een twitter account, hier zullen wij onze volgers op de hoogte houden van nieuwe producten, firmware upgrades en ander nieuws,

  Wij verloten een NMEA2000 barometer met SeaTalkNG of DeviceNet connector (naar keuze) onder twitteraars die ons deze maand (September 2018) gaan volgen!

 • Voyage Recorder YDVR-03

  Met de voyage recorder worden alle gegevens op de NMEA2000 bus opgenomen op een microSD kaart,
  Hierdoor zijn alle gegevens achteraf uit te lezen via een computer. Denk hierbij aan snelheid, locatie, wind, diepte, AIS targets etc.

  Bij verhuur is regelmaat discussie met klanten na schade, de Voyage recorder van SlimSchip kan helpen om beter inzicht te krijgen in wat er echt gebeurd is, een Black-box.
  Discussies kunnen veelal worden voorkomen want; meten is weten. Naast bewijzen wat er echt is gebeurt kan de data ook in het voordeel van de klant uitkomen, hoe dan ook een win-win situatie!

  Natuurlijk zijn er ook toepassingen voor privé eigenaren van jachten. Exporteer de data van de voyage recorder naar Google Earth en zie waar u gevaren hebt en onder welke omstandigheden. Geweldig als aanvulling op een reis blog of als referentie voor later!

 • Nieuw product: NMEA2000 tank niveau adapter

  Per direct leverbaar en op voorraad is de nieuwe YDTA-01(R/N), zie hoeveel brandstof u nog heeft op uw kaartplotter of NMEA2000/SeatalkNG multi functie instrument.

  Geen gedoe meer met een analoog wijzer instrument dat niet verder komt dan een grove indicatie, zoals bij onregelmatige tank vormen. Deze adapter geeft zeer nauwkeurig weer hoeveel drinkwater, grijs water, zwart water, olie, diesel, benzine of tank voor het in leven houden van gevangen vis er is. Past op bijna alle tankniveau meters, bestaand of nog in te bouwen!

 • Vrijdag 10 Augustus verzenden wij geen pakketten!

  Beste klant,

  Natuurlijk zijn ook wij watersporters! Deze vrijdag is ons team onderweg naar Engeland om als “opstappers” één van onze klanten naar de overkant van de Noordzee te helpen. Helaas kunnen wij daardoor geen orders verzenden, wij vragen om uw begrip!

  Uiteraard zullen wij a.s. maandag gewoon weer beschikbaar zijn, vragen via email beantwoorden wij uiteraard zodra wij weer beschikken over Internet, uiteraard zullen wij telefonisch ook onbereikbaar zijn zolang wij buiten de GSM netwerken zitten.

  Wij hopen uiteraard op een mooie trip maar wensen ook onze klanten een mooie vaardag!

  Martijn

 • Wifi gateways zijn weer leverbaar! / Contactformulier

  Voorraad Wifi gateways
  Door een samenloop van omstandigheden hebben wij bijna één week zonder wifi gateways gezeten. De verkopen zijn onverwacht hoog geweest en een bestelling voor nieuwe voorraad is ongewoon lang onderweg geweest waardoor alles wat daarmee binnen kwam ook direct weer uitgeleverd moest worden. Inmiddels is er een volgende levering binnen gekomen waardoor we weer voldoende voorraad hebben.

  Contactformulier
  Een paar dagen geleden kregen wij een vraag via het contact formulier. Helaas was het ingegeven email adres om naar te antwoorden niet correct. We hebben nu een mogelijke klant die denkt dat hij geen antwoord van ons krijgt en dat terwijl wij het antwoord geschreven hebben maar het bleek niet te bezorgen.

  Let alstublieft goed op als u een contact formulier invult. Wij geven altijd antwoord, meestal binnen een paar uur!

  Martijn

 • SlimSchip levert nu ook aan België

  Op verzoek van velen hebben we zojuist aanpassingen gemaakt waardoor we ook kunnen verzenden naar onze Belgische klanten. Zendingen naar België gaan uitsluitend via UPS.

  Natuurlijk kunnen we nu ook Belgische Dealers verwelkomen, heeft u interesse om de yachtd producten in België te verkopen kijk dan even op: Dealer worden

  Vanaf 12 juli 2018 kan er ook betaald worden via MisterCash / Bancontact!

 • Nieuwe producten van Yacht Devices

  Is is weer nieuws van onze vrienden van Yacht Devices!

  Er was veel vraag naar een NMEA0183 Wifi adapter die net zoals de NMEA2000 variant direct en zonder installatie van een App wijzerinstrumenten kan tonen op een computer/telefoon/tablet.

  Deze heeft een wat ander uiterlijk dan we van ze gewend zijn en zal binnenkort verkrijgbaar zijn op SlimSchip.nl voor €189,- :

  YDWN-02 NMEA 0183 Gateway / Multiplexer
  YDWN-02

  Daarnaast is er een nieuwe versie van de Voyage Recorder, Deze wordt naast het huidige model geleverd en biedt ondersteuning voor audio opnamen, zo kun je naast alle sensor en scheepsdata op je NMEA2000 (SeaTalkNG) bus ook de audio opnemen van bijvoorbeeld de marifoon.
  was Het vorige model al een must voor ieder ship met een moderne bus, dit nieuwe model biedt nog veel meer, binnenkort verkrijgbaar voor € 249,-

 • Koningsdag in Pijnacker

  Koningsdag is een mooi feest en al jaren organiseert De Trucker een geweldig mini festival op de parkeerplaats er naast.

  Al vele jaren komen wij met plezier en dit jaar heb ik besloten om via SlimSchip.nl een bijdrage te leveren als sponsor. De vrijwilligers hebben weer een puik feestje georganiseerd!

  Foto van sponsorbord SlimSchip koningsdag 2018 De Trucker

  Wij danken de vrijwilligers, overige sponsoren, de bezoekers en de buren (hun parkeerplaats, Overlast) en uiteraard ook de klanten van SlimSchip.nl voor hun bestellingen!

 • Verslag van een installatie

  Afgelopen zaterdag (3 maart 2018) heeft een klant 3 van onze producten geïnstalleerd, een verslag:

  Beste Martijn,

  Na vorige week de bestelling te hebben ontvangen ben ik ondanks het frisse weer (er lag 5cm sneeuw op mijn schip) naar de haven gegaan. Los van het feit dat ik even wilde kijken of de vorst nog schade had veroorzaakt die ik dan direct op kon lossen was ik heel nieuwsgierig naar de werking van de producten op mijn systeem:

  Raymarine AXIOM 9″
  2 x i70s
  Volvo D1-30 130S
  (er zit nog veel meer op mijn schip, maar dat is niet relevant)

  Ik had een SeaTalkNG backbone kabel en zo’n koppelstuk waar de drie producten op kunnen. Geweldig om deze te kunnen krijgen met SeatalkNG aansluitingen! (Barometer Sensor, Luchtvochtigheid Sensor en J1939 Motor koppeling).

  De installatie was dus heel erg simpel! kabeltje los in de SeaTalkNG backbone, de boel ertussen monteren en de Motor koppeling tussen de motor en de toerenteller en klaar in 10 minuten.

  Nu maakte ik de fout om met de Axiom te beginnen en ik liet deze zoeken naar een Motor, Deze functie bleek achteraf voor de motor interface van Raymarine te zijn. Uiteindelijk kwam de data gewoon op Dashboard pagina van de Axiom zonder verdere configuratie. Ook op beide i70s instrumenten kwam de data direct binnen, al zagen deze 2 motoren.

  De standaard instelling van de motor koppeling geeft 2 motoren weer. Door middel van de handleiding en een microSD kaartje was dit snel verholpen. De huidige configuratie uitlezen, bestand editen (ENGINE_1=OFF) met een tekstverwerker, opslaan als YDEG.CFG, en kaartje in de motorkoppeling steken en klaar! Omdat het ondertussen toch wel weer een beetje fris begon te worden heb ik de meeste meetgegevens alleen bekeken via de opties “gegevens bekijken” en niet direct alles op een aparte pagina gezet.

  Alles werkte precies zoals ik verwachtte, “plug en play” en zonder gedoe. a.s. weekeinde alles netjes afwerken en de gegevens pagina netjes instellen. Hierbij een foto waar je het toerental, motoruren en koelwater temperatuur ziet op een i70s.

  Volvo Penta via YDEG-04 op Raymarine i70s

  Ik ben in ieder geval helemaal blij! goede producten, duidelijk en simpel te installeren en goedkoper dan concurrerende producten! Voor minder dan een motor koppeling elders heb ik nu ook een digitale barometer, luchttemperatuur, relatieve luchtvochtigheid en dauwpunt informatie op mijn stuurstand.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn (achternaam weggehaald door Slimschip.nl)

 • Eerste bestelling is binnen!

  Tot onze grote verassing kwam -veel eerder dan verwacht- onze eerste bestelling binnen! Ook de tweede bestelling is volgens de tracking al in Nederland gearriveerd. Morgen gaan dus de eerste pakketen de deur uit naar onze klanten.

  De webwinkel is pas twee weken “open” en de belangstelling is veel groter dan verwacht, hierdoor zijn er ook meer producten verkocht dan voorzien en hebben we van de meeste ook direct geen voorraad meer. Natuurlijk hebben we weer direct bijbesteld.

  Heeft u interesse in een product en is deze niet meer op voorraad dan kunt u er van uitgaan dat nieuwe voorraad reeds onderweg is, in het uiterste geval vragen wij u rekening te houden met een levertijd van 3 weken.

  Zodra u een product selecteert in onze shop en de opties kiest ziet de actuele voorraad.

  Vooral de Wifi koppeling en de Motor koppeling zijn erg in trek, laat u niet tegenhouden als het product van uw keuzen niet op voorraad is! Wij houden u op de hoogte.

 • Voorraad onderweg

  Zojuist is de eerste bestelling naar de leverancier gestuurd, We hebben een aantal klanten bestellingen gecombineerd met het aanleggen van voorraad. We verwachten deze in 2 a 3 weken binnen te krijgen!

 • Yacht Devices product introductie video (Engels)

 • Nieuwe producten die gaan komen in 2018

  YDSR-01 Smart Relay
  Dit kastje is handig om twee gebruikers te schakelen over één twee aderige kabe, bijvoorbeeld voor lampen in de mast. Bij het inschakelen gaat kanaal 1 aan, door twee keer binnen één seconde uit-aan-uit-aan te schakelen kun je het tweede kanaal bedienen, verbruikt 0.5mA.

  J1708/J1939 Adapter
  Vertaalt data van Volvo Penta EDCI / EDCII en J1708/J1587 motoren van andere fabrikanten naar J1939. Het is vergelijkbaar met onze J1708 Motor Koppeling (vertaalt data naar NMEA 2000), maar het ondersteunt meer berichten en is bedoeld voor de industriële/zware markt. Het word verwacht in het eerste kwartaal van 2018. Het heeft een robuuste waterdichte behuizing.

  NMEA 0183 Wifi Gateway
  Deze adapter heeft twee NMEA 0183 poorten en drie TCP of UDP netwerk servers en een veelheid aan functies. Een paar kan gebruikt worden als een draadloze NNME 0183 brug. De NMEA 0183 poorten hebben configureerbare baud rate en kan dus verbinden met NMEA 0183 apparaten op verschillende snelheden. Natuurlijk kan het werken als multiplexer en kun je vanaf PC/Telefoon/tablet navigatie software data het NMEA 0183 netwerk op sturen, maar ook naar een andere WiFi apparaat. Het kan dienen als Wifi Access point of verbinden met een bestaand Wifi netwerk.

  NMEA2000 Tank niveau sensor koppeling
  Dit product is ontworpen om met alle verschillende variabele weerstand tank niveau sensors te kunnen werken (Europese 10 tot 180 Ohm, Amerikaans 240 tot 33 Ohm). Alleen, of samen met bestaande analoge paneel meters. Door middel van een MicroSD kaart is de firmware te vernieuwen en configuratie te laden. Met een simpele tekst editor op telefoon, tablet of pc met een MicroSD adapter of slot is voldoende. Het wordt verwacht in maart 2018 en kan worden besteld met NMEA 2000 Micro Male (DeviceNet) of Raymarine SeatalkNG connectoren.