Geplaatst op

Nieuwe producten Yacht Devices

De Specialisten van Yacht Devices hebben weer alles uit de kast gehaald om twee nieuwe producten te kunnen introduceren.

Als eerste de NMEA2000 autopilot, Deze koers computer biedt een kosteneffectieve manier om de boot van een nieuwe autopilot te voorzien. Er zit geen display bij maar is volledig bedienbaar vanaf de kaartplotters van de grote merken of via een tablet/telefoon en zelf te kiezen knoppen. Het is geen complete installatie, er zijn een roerstand sensor en een heading sensor nodig maar werkt prima met bestaande elektrische lineaire motor of hydraulische pomp.

YDAP-04N

Als tweede is er nu een mogelijkheid om oude buitenboord motoren zonder digitale aansluiting weer te geven op o.a. een moderne NMEA200 MFD/kaartplotter. Met extra sensoren zijn temperatuur en oliedruk ook zichtbaar te maken als motor data (bijvoorbeeld oliedruk met de YDTA). Aan de adapter zit een draad, door deze 4 a 5 maal om een bougie kabel te wikkelen kan het toerental uitgelezen worden, uiteraard werkt dit ook voor andere boten met een in boord benzine motor.