Geplaatst op

Nieuwe productlijn: BOS LiFePo Accu’s

BOS-LE300-2

Accu’s op de boot zijn altijd een punt van zorg, Het toenemende gebruik van elektrische apparaten verhoogd het comfort aan boord maar brengen ook zorgen met zich mee. Waar plaats ik extra accu’s? Extra gewicht, Wat doe ik in de winter -te lege accu’s overleven een vorst periode vaak niet-, haal ik ze van boord. Kom ik de nacht door met de koelkast aan, mobiele telefoons laden, navigatie verlichting? Op kleinere boten speelt dit allemaal nog meer.

Eigenaars van Campers hebben vergelijkbare problemen en daarom heeft BOS samen met Hymer een kosten effectieve oplossing bedacht door -bestaande- lood accu’s uit te breidden met intelligente LiFePo accu’s. SlimSchip is sinds kort distributeur van BOS omdat de voordelen van dit systeem ook, of misschien wel meer voor de watersport van toepassing zijn.

Hoe het precies werkt is natuurlijk een technisch verhaal. Maar door dit systeem aan de bestaande lood accu te koppelen wordt de levensduur van de loodaccu’s verhoogd, hoef je deze in de winter niet aan een druppellader te hangen. De uitgekiende software draagt zorg voor een betere laad/ontlaad cyclus en in de winter worden ze automatisch regelmatig actief om de zelfontlading van de loodaccu’s te compenseren. Al met al -ook afhankelijk van het gebruik- gaan met deze toevoeging de accu’s 10 jaar onbezorgd mee.

De accu’s zijn 12v, Voor 24v kun je er twee in serie zetten. BOS raad aan om per 100Ah één LE-300 te plaatsen. Meer is uiteraard ook goed. Hou ook rekening dat je bij loodaccu’s ongeveer 50% van de capaciteit daadwerkelijk kan gebruiken per soort (normale loodaccu’s, gel, deep cycle) scheelt dat wel een beetje maar de capaciteit uitbreiding is ook aanzienlijk gezien het formaat en het gewicht. Het werkt gewoon samen met bestaande accu laders en zonnepanelen.

Jachtwerven, service bedrijven en watersport winkels zijn welkom als dealers. Ook uitstekend als optie voor nieuwe schepen.

Bel of mail ons gerust met vragen daar zijn wij voor!